BIO

home

36 Degrees werd opgericht in September 2004 toen gitarist Kobe Maene (ex-The Abbys, ex-Sonic Temple), drummer Marnix Stael en bassist Tom Maene (beiden Semper Fi) uitnodigde in zijn garage in de mokker om wat covertjes te spelen. Een paar maanden later werd zanger Jurgen De Blauwe, Tom’s jeugdvriend, er bij gehaald en al vlug bleek deze de perfecte aanvulling. Nummers als ‘Inside’ van Stiltskin, ‘Orange’ van Metal Molly en de hoge tonen van ‘A thing called love’ van The Darkness weerklonken in de straten elke donderdagavond.

Hun eerste optreden ging door op het legendarische Kioskrock in Koekelare nog net geen jaar later. Op het gemak werkte het viertal verder aan de nummers, de strakheid en de lyrics. Nummers van Nirvana, Iron Maiden en Rage Against the Machine werden aan de playlist toegevoegd. Na hier en daar wat optredens voelde de band dat het iets miste, maar kon het niet direct plaatsen. Een antwoord kwam er in 2008 toen gitarist Janick Stael (X-Cons) de rythm-gitaar voor zich nam.

Sindsdien is de band geevolueerd, met ze’n vijven rammen ze er oplos. De playlist werd aangevuld met nummers van System of a Down, Papa Roach, Foo Fighters, Lenny Kravitz en Metallica. De band blijft uitdagingen zoeken in de vorm van nieuwe nummers en optredens.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan via onderstaand formulier:

Graag hadden wij 36 Degrees op een optreden/festival.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht